20.10.2014 г., 18:46 ч.

Трудни години 

  Поезия » Гражданска
341 0 0

Родино,

сгушен в топлата ти пазва

един народ - древен и богат,

не получава  майчина милувка.

Все нещо трябва да доказва!

 

Гръдта ти гореща болезнено пулсира,

ще се пръсне.

Целебно мляко крие,

народът жаден - друг ти пие еликсира.

 

Днес рожбата ти стене,

обвита в черна слуз.

Такъв е период!

Времето не го е грижа,

тътри се с бавен ход.
Години - старост трябват за нов възход!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??