31.07.2007 г., 10:59 ч.

Тръгна си 

  Поезия
546 0 6

На стария скрин, до леглото,
остави ми снимка, без спомен,
начупи на дребно стъклото
и тръгна да скиташ бездомен.



С обич раздадох се цялата,
събрах от себе си остатъци,
сложих рокля - оназ`, избелялата
и преглътнах болката на залъци.



Изпих на любовта горчивото,
но забравих захар да си сложа
и отвътре чувството - парливото,
къс по къс ме нарязва с ножа.



Времето... дали наистина лекува
или пак е нечия измислица?
Любовта един живот ли струва -
кукла на конци или безсмислица?

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??