2.04.2022 г., 8:53 ч.

Тръгвам 

  Поезия
409 4 8

Аз си тръгвам с вълните на вятъра,

разпознал в хоризонта спасение.

Седем нощи валя във душата ми,

седем утрини търсих знамение.

 

Аз си тръгвам с вълните на прилива –

знак ми даде Луната, среднощната.

Седем нощи ме среща с намигване,

после сбира звездите си в лодката.

 

Аз си тръгвам с вълни от мечтания,

осъзнал сивотата на тленното.

Без да чувствам в душата терзание,

разпилял светлинки … до последната!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??