17.09.2020 г., 12:15 ч.

Тук го моля да избягаме. 

  Поезия » Любовна
394 1 2

 

изгуби се във мен и в големия свят

да не се върнем тук никога повече

страховете в гърдите ни вече туптят

избягай с мен любов моя, моля те!

ела при мен на пловдивската гара

само че , от другата страна

там от другата страна на тротоара

те чакам аз, все още съм сама

 

там часовник спира да тиктака

там където спят бездомника и мрака

хвани ръката ми и ме издърпай

някъде из седмото купе на влака

не издържам повече, момче , побързай

за любов такава цял живот се чака

и даже се умирало за нея, аз чета

във старите поеми на евтимов

и хващам се и аз да пиша, вместо да умра

и въздишам върху листа с дъх пелинов

 

и сещам се за всичките лета

във които теб те няма

и продължавам аз поеми да чета

и потъвам в черна бездна

яма

 

© Венера Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??