Тук съм аз
Денят започва някак тревожно...
Всичко неясно, толкова сложно!...
Звездите тъмнеят в ракетен блясък.
Денят се раздира от болка и крясък....
Тук съм аз и светът е в мене.
Свит на кълбо от громко свистене.
Писецът застива, кръв се пролива....
Планетата тръпне и дим я обвива.
И всичко е нощ в новото време....
Позорна смърт трябва да спреме.
Прекъснат е пътя, обезумял демократ,
разсича живота по начин познат.
Тук съм аз, но светът се люлее....
Мерзавец във ярост вилнее.
Пясъчна буря, човешки плач,
утрото ведро потъва в здрач.
© Йонка Янкова Всички права запазени