16.03.2021 г., 22:08 ч.

Твоят нюанс 

  Поезия » Свободен стих, Друга
543 2 5

Казваш ми нещо за себе си, 

нещо много лично, невъобразимо, 

което другите не знаят. 

Фактите са всеизвестни, да,

но нюансите ти... 

Така ме правиш специална, 

ми минава през мисълта. 

И твоя. 

Осъзнавам колко си умел да не претендираш нищо.

Сигналът ти: „Внимание, опасност“,

надлежно е пренебрегнат. 

О, признавам ти го - 

интимната изповед е много по-добра

от едно „обичам те“.

Как да не оправдаеш такова доверие?

Сега и в раздялата сме свързани.

 

Този вътрешен монолог 

е само неуспешен опит да те намразя.

Ти беше искрен.

Твоят нюанс, който обикнах най-силно.

 

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??