14.11.2017 г., 22:52 ч.

Твоята усмивка... 

  Поезия » Свободен стих
416 1 3

 

Твоята усмивка...

 

Това е същността на обичането,

стъпка по стъпка, тъй постепенно...

тихо, стенещо - в песен, в сърцето 

да разбереш, че птичето лети, лети...

 

И чувството нежно да си те спомням

всеки ден е тъй красиво както да простиш...

Знай че винаги, винаги ще си в мен...

дори след края, след края, след края...

 

И знам, че сега прекосяваш морето,

все още, още те чувствам в бриза му ..

И ако не могат очите ми да те видят вече,

знай че в сърцето ми остава завинаги

твоята усмивка...

 

Трудно ми е да приема, че гласът ти

се слива само с вятъра вече, но знам

че трябва само да ти се усмихна,

както ти ми се усмихваш сега...

 

И знам, че там, където си сега –

не съществува времето, няма го...

И знам, че е едно по - добро място

а ти знай, че си винаги, винаги в мен.

 

И знам, че сега прекосяваш морето,

все още те чувствам в диханието му ..

И ако не могат очите ми да те видят вече,

знай че в сърцето ми остава завинаги

твоята усмивка...

 

И това да знам, че твоите крила...

дори и днес учат моите да летят...

Знай и ти, че ме научи да лекувам...

болките в полета на твоята усмивка...

 

Научи ме да обичам небето и земята,

да се усмихвам винаги на живота...

дори тогава когато само безмълвно

изричам името ти, за което благодаря...

Благодаря, че остави в сърцето ми

твоята усмивка...

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

За онази усмивка, която ни липсва, но помним със цялото си съществуване...и знаем че още е тук въпреки всичко, защото я чувстваме...

Всеки един от нас може да се идентифицира с това чувство и познава тази усмивка...нека не я забравяме. Нека и благодарим, че съществува...

Докато писах тази творба си мислех главно за две жени, оставили я в мен. За баба Ева - (моя трета баба, баба на втория ми братовчед) и за скъпата ми приятелка Ани. И двете стигнаха звездите и небето със своята усмивка, днес си мисля и за други усмивки, останали в мен... :) 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??