15.05.2022 г., 16:25 ч.

Тя, любовта ми, знай, е непослушна... 

  Поезия » Любовна, Друга
572 1 2

Тя, любовта ми, знай, е непослушна,

когато от сърцето си жадувам.

С разцъфваща реалност ще те гушна

и нежният ти чар ще нацелувам.

 

Когато от сърцето си жадувам

не мога в тайна обичта да скрия.

Обърнал взор от теб да се преструвам

на безразличен - не, не съм от тия.

 

Не мога в тайна обичта да скрия

за нищо на света, не бих избягал

от радостта и тихо да се свия

сред блянове, жив огън недочакал.

 

За нищо на света не бих избягал

във пустошта далечна и бездушна,

че с откровеност нея съм облякъл -

тя, любовта ми, знай, е непослушна.  

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??