17.07.2013 г., 19:25 ч.

Тъга 

  Поезия » Гражданска
432 0 0
Неминуема тъга е виснала над мен.
Смирена, търпелива и жестока.
Обръщам се и чакам някой ден,
когато тя ще си замине като огън.

Прегръщам светлината и мечтая
за щастливите и бодри дни.
Но тъгата тук е, и ругая.
Без умора тя все над мене бди.

Щастлив ли бях преди? Не помня.
Сякаш съм прескочил по-напред.
Но има нещо... Нещо все пак помня!
Не бях и тъжен. Не тъгата бе отпред.

Липсват ми загубените дни,
обгърнати във смях и неведение.
Откъм патене си бяхме бедни.
но я нямаше тъгата като въведение.

© Димитър Бекяров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??