18.05.2017 г., 15:58 ч.

Тъжните неща 

  Поезия » Любовна
338 1 6

Ако изплача тъжните неща докрай,
морето няма вече да е до колене
и няма да съм Ева от неземен рай,
ще ме лекува Време, 
но от сърцето по парченца ще отнеме.

 

Ако приспя Любовта
греховно щастлива,
от хиляди мълчания по-тих ще е света
в безсъница необятна и сива.

 

Ако заситя се с Достатъчността,
не само сянката ми ще е почерняла,
да изтръпна в обич искам, в Белота,
тъгата да не може да не бъде бяла.

 

Ако забравя, че Младостта си отива
с уморени очи и ръце,
(макар незаконно красива)
Обич безсмъртно пулсира
в синкоп на нетленно сърце.

 

Galaxi

© Галина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??