28.05.2013 г., 12:26 ч.

Тъжно стихотворение 

  Поезия » Гражданска
862 1 2

Тъжно стихотворение

 

Живеем във време, в което

изплува боклук над водата.

Високите, стройни дръвчета,

които не чупят снагата,

повалят ги снежните бури,

студът ги сковава без време,

а вятърът гневно ги брули,

не дава им дъх да поемат.

А малките, нежни цветчета, 

със деликатни листенца,

отронват се чисти и светли,

или са винаги в сенка.

Успяват бодили и тръни

да се множат и покриват 

земята. И раждат се кълнове 

от плодни дръвчета - червиви.

Денят се познава по утрото.

Врабците днес клонки люлеят,

а пойните птички са сгушени

и не летят, и не пеят.

© Пенка Войнова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??