29.12.2017 г., 4:19 ч.

Тъмна тишина 

  Поезия » Гражданска
432 1 6

В тишината нахлува мечтата,
озарена от мисъл една.
А навън се нахвърлят листата,
в изгорената длан на жена.

От асфалта се ронят стремежи.
Сред зелено море се топя.
Натоварих чувалче с проблеми.
И изчезнах в уста на ламя.

Не успя ли, приятелю стари,
да догониш късмета си млад?
Не разбра ли от всичките гари,
че душа притежава и влак?

Любовта не купувай с монети.
Потърсѝ я в дланта на небе.
До дете си играят поети.
А детето твори светове…

От кокиче си купих промяна.
Електричен палеж на деня.
Вечерта долетя нежелана.
Титаничен бумтеж! Тъмнина…

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??