22.05.2019 г., 14:10 ч.

Тънките сметки 

  Поезия » Философска, Друга
251 0 5

Дебели са тънките сметки,

космато и криво влакнó.

Набързо замислени плетки,

посято без корен дърво.

 

Трепери на птици крадецът,

иглата - с тясно ухо...

Не мърда, не влиза конецът

и нищо не е на добро.

 

Дебели са тънките сметки,

затуй те похъркват насън.

Заключени вълци във клетки,

мечтаят луната навън.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??