19.04.2008 г., 17:35 ч.

Търся си крилата 

  Поезия » Друга
755 0 12
Блуждаех сред тунелите на мрака
и вдишвах през пролуките отрова.

Задъхвах се отчаяно. Но чаках.
Опитвах се отново и отново
кръвта си вледенена да разтворя,
праха от дробовете да изчистя.

... Но с прилепите денем си говорех,
а тайно всяка нощ сънувах птици.
И с утрото мъчително възкръсвах.
Политах към простора необятен...

Внезапно нещо в мене се разкъса.
... И тръгнах да си търся пак крилата.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??