5.09.2022 г., 8:05 ч.

Ученик 

  Поезия » За деца
882 8 16

Пак ли книга? Хайде стига!
Те са мъка цяла!
Слънчо смига, дечурлига
чакат ме в квартала.

Казва кака – есен чака
да съм първолаче.
Под мустака котарака,
киска се обаче.

Край долапа бързо с лапа
хваща мишка сива.
Ще изцапа, ще излапа
книжката красива.

Сядам ето, там, където
буквите ме викат.
Шшшшт! Заето е детето...
Срича ученикът.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пак ли книга, хайде стига! »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??