15.09.2009 г., 12:10 ч.

Училището Есен 

  Поезия » Друга
861 0 12

Учителят си сменя дрехата.
Сега на есен ще ни учи.
Последните уроци взехме
по шарения и беззвучие.

Ще бърше с облаци небето
и откъм близката гора
листа ще хвърля към полето,
и ще ни води за ръка,

след тях, към тихата, незрима
учебна зала във дола,
на прага на която Зимата
седи навъсена и зла.

И мълчаливо пише в книгата:
минаваме в по-горен клас.
А пък прислужникът - трева
с навеждания сочи нивата,
и - шшт! - да влизаме във час.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??