11.05.2017 г., 13:48 ч.

Учителката 

  Поезия » Гражданска
699 0 1

Учителката

Вървеше бавно, по уличката с кестени,
в нея пееше училищен звънец,
тя - унесена в мислите пътува,
по косите носи тебеширен прашец.

 

Вървеше тиха - над суетата,
задаваше въпросите - безброй,
остана и частица във душата -
                         топла, светла...
Надживя на времето зимния,
                          сковаващ вой.

 

В сънища пътува всяка нощ,
и все със същата усмивка блага,
класната ѝ стая пак е същата,
остана - за смяната ѝ млада!

 

Прегърнала на времето умората,
по уличката - малка, минава всеки път.
Заваляха цветове от кестени.
Не! Не е сълзи - просто дъжд!


Елеонора Крушева
09.05.2017

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??