20.05.2017 г., 21:50 ч.

Удавници 

  Поезия » Любовна
316 1 3

Удавници

 

Ще ти призная малка тайна...
(и нека си остане под секрет)
Отдавна те харесвам, а си трая,
не съм свенлив, но нямам си късмет...

 

Опитах се така да ти подскажа...
(и стихове написах ти – безчет)
обаче ти с мълчание наказваш,
но аз съм влюбен – упорит поет...

 

И месец мина, станаха и – два,
накрая се реших, какво пък толкоз?
нали съм мъж, а ти – Жена,
и казах си ти всичко. Със подробност.

 

И стана тя, каквато стана..
попаднахме в морето – океан.
Да плувам не умея – ти се схвана,
любов ли бе? И шок – голям!

 

Вълните ни избутаха на плажа,
но ти си на отсрещния ми бряг,
така и не можах да ти го кажа –
но пак ще пробвам, няма как..

 

Намерих си в торбичката  молив,
на листа ми от стария тефтер,
бутилка – празна, форма – стих,
вълни – попътни, мой хабер!..

 

И някога, дано го прочетеш,
това със мен, което да опиташ,
с надеждата, че няма да се спреш,
и цял живот, все мене ще обичаш!...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
11.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??