5.12.2008 г., 8:56 ч.

Упрек 

  Поезия » Друга
577 0 7
Упрекваш ме, че Господ не почитам,
че неговия ден не съм признавал…
Но искам със сърце да те попитам:
Дали аз този упрек заслужавам?

Не е ли Бог любов, народ, Родина?
Не е ли Той най-светите неща?
И трябва ли аз покрай тях да мина,
за да възпея Витлеемската звезда?

Повярвай ми, аз мога да почитам!
Христос е моят смисъл за живот,
но Коледен ли е животът, питам,
щом гине днеска цял един народ?

Това усещам и това говоря.
Ще бъде празник, щом не само аз
за друга Коледа от Бог да моля
и да крещя с пресипналия глас.

Не ме упреквай! Коледа желая!
Искам да е всеки ден, уви!
Превърнем ли Родината си в Рая,
а лошото до пепел изгори!


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??