25.09.2014 г., 17:26 ч.

Уроци 

  Поезия » Друга
531 1 0

Дори привидно заспала,

аз все още се уча

да стоя неподвижна.

Да стоя неподвижна.

 

Дори привидно избягала,

аз просто се уча

да се връщам назад

и да тичам, да тичам.

 

Дори наглед непреклонна,

аз още се уча

да си тръгвам смирено

и да се прощавам.

 

Дори наглед победена,

аз просто се уча,

когато падам – да ставам.

Да продължавам да шавам.

 

Да летя като птица.

Като червей да лазя.

Да се хвърлям безстрашно

и да се пазя.

Да мълча като риба,

да мълча като няма.

Да се смея във рими

и да плача засмяна.

Да търпя без причина.

Да се боря безславно.

Между капки да мина

и да падам на равно.

Да обичам наред

и да ценя самотата.

Да съм цяла вселена

и част от тълпата.

 

Защото болката учи.

Че как ще успея

да разбера стойността

на живота без нея? :)

 

Пишейки, се уча да мълча.

Говорейки, се уча да слушам.

Бързайки, се уча да пълзя.

Чакайки, се уча да бързам.

 

Плачейки, обиквам смеха.

Смеейки се, помня тъгата.

Свободата все е „между“,

но далеч не е по средата;)

© Ксения Соболева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??