До последно Май си изплака сълзите
и с разтворен чадър до края вървя.
Подготви за Юни любов под липите
с омая от дъхави полски цветя.
Усмихна се Юни - светла магия,
малко бисерче в джоба на лятото.
Понякога в жълти слънчогледи се крие
и е влюбен на слънцето в златото.
Слънчев е Юни, пее с щурчови песни,
на житните ниви реши перчема.
Малка светулка е в нощите звездни,
с лавандула се перчи – лилава емблема.
Броди по морския бряг с крачетата боси,
в небето синьо с хвърчило прелита,
с аромат на любов под липите се носи…
Усмихна се Юни, на лятото перлата скрита.
01.06.2024
Да Вили, любим ни е, нали сме негови рожбички