Усмихвай се дори да ти се плаче,
дори светът ти пак да се руши.
Огледай се и не пропускай значи
как щастието маха ти с ръка в страни.
От рамото си лекичко изтупай
полепнала по теб житейска прах.
Към щастието смело тръгвай -
нетърпеливо то ти прави знак.
Усмихвай се... и май не ти се плаче.
Целта е там и маха ти с ръка.
Препятствията трябва да прескачаш
и щом стигнеш твоето място ще е там.
Усмихвай се, участвай във живота,
не чакай подходящ момент.
Сълзи и смях, успех и грешки -
талант си, ако видиш щастието в тях.
Усмихвай се и бъдещето си създавай..,
не искай просто да го гледаш отстрани.
Целувай го, прегръщай го и му се отдавай -
предизвикателство е да си жив - помни!!!
© Теодора Атанасова Всички права запазени