Мамо, мамо, виж - усмивка
oт цветя на небето разцъфтя!
Да, мъниче, след дъжда
щом земята жажда утоли
и отмие всичките злини,
слънце весело изгрява,
и в усмивка всичко засиява -
това е многоцветната дъга,
изтъкана от венчета от цветя:
синьото небе по-синьо става,
птичките и песните им оживяват,
вятър в клоните се заиграва,
а децата тичат през глави
навън за поредните игри!
© П Антонова Всички права запазени
и весело, пъстро и игриво палаво хорце до небето се извило!