Усмивката... тя може да мълчи...
Усмивката... не може да пести...
Тя може силно да шепти,
да плаче да се радва, да тъжи,
да свети, да боли и да ехти,
да бъде шумна, да кънти...
да се роди във смях и промени
тъжен ден, мисли от мъгли,
тъгата за секунди да сломи,
сълзите във очите да стопи...
на всяко зло в лицето крещи -
разпиления живот да подреди.
Усмивката, тя може да мълчи...
Усмивката... не може да пълзи...
19.09.2022г.
© Теодора Атанасова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »