8.09.2006 г., 15:08 ч.

Устните ми се напукват от...  

  Поезия
1189 0 11
Устните ми
се напукват
от мълчание

Той: върви по тротоара,
подритвайки с болка
погледът ми...
търкалящ се в краката му

Страхът от срещата
и може би
очите търсещи докосване
в другите очи.

Ръцете ми отпуснати
с по пет змии,
които ровят
вечно търсещи
в косите ми – косите ти
в кожата ми - остатъци
от теб...
от него -
вървящите остатъци по тротоара,
пълзящите змии
по тялото -
езиците им заболяват,
когато се промъкват
до напуканите устни.

Кърви мълчанието
търкулват се сълзи
живачни топчета

В очите ми - едни очи
Той: преминава
и светлата му риза
се излива в очертания.
Завиждам на онази
капка,
която се търкулна
по корема му
и стигна някъде
и стигна...

до тротоара
може би...
превръщайки се в желание
кървящо върху устните...


08.09.2006

© Кая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??