24.03.2018 г., 0:59 ч.

Утрин (1) 

  Поезия » Гражданска, Свободен стих, Друга
885 5 1

Нищо особено не ми се случи.
Но е красиво.
Тихо утро.
Мъгла покрива паркинга,

няколко етажа по-долу.
Въздухът щипещ, влажен и студен. 

Ранно мартенско утро.
Както повечето утрини,

пуша на терасата и се наслаждавам

на потъналите в сиво панелки.
В един кратък миг мъглата под мен се разтвори,

като че ли малката черна сянка,

минаваща през нея, я раздели.

После мъглата се събра отново.
Утрото остана също толкова тихо,

мъглата все така гъста, само че ми стана хладно.
Искам повече такива утрини.

© Иван Всички права запазени

Някъде в панелните простори ...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??