18.05.2014 г., 10:42 ч.

Утринна експресия... 

  Поезия » Пейзажна
341 0 3

 

 

 

Утринна експресия...

 

 

 

... О, изгревът е толкоз чуден

и утринта е тъй вълшебна,

че мен ми стига дето буден

съм в тоя миг да ги погледна!...

 

А в огънят  на заревото

и схващам Божия промисъл:

Животът вечен е защото

да се повтаря е орисан!...

 

... Сънливо Вятърът люлее

листа и клони с шепот нежен-

ранила птица дръзко рее

се в полет, някак си небрежен!...

 

И дишам лесно, но замаян

съм аз от тази свежест хладна,

че замечтавам, но не зная

какво сега да ми се падне!..

 

... Възторг във Утрото ме взема,

с безумния инстинкт на птици

към Слънцето да се въззема

и да го събера в зеници,

 

та нощ притисне ли Земята

в обятия студени, тъмни

да върна слънчевият вятър-

и тук отново да се съмне...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??