8.02.2008 г., 14:07 ч.

Утро 

  Поезия » Друга
469 0 5
Неначенат ден. Незавършен стих.
Игра на сенки - дим последен.

Светлината ражда се, умира
във ведрината - на утрото смеха
тихо ромоли, сенките се пръсват,
залезът все спи.

И животът блед и ясен
расте
с шепота на дните на едно дете,
чийто свят прекрасен

като морски сън се пени
и гали пристана с лъчи.
А зад клепките слепени
на мъртвите очи
утрото мълчи, мълчи.

© Серафим Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??