14.11.2012 г., 9:41 ч.

В Бандер Аббас 

  Поезия » Гражданска
323 0 0

За този пуст Бандер Аббас
и думичка не знаех аз.
Макар със цял свят че общувах,
не знаех, той че съществува...

Но пък Съдбата тъй реши-
и в него точно ме спеши!
Аз съм в луксозните хотели
при хора с пълни портофели...

Със тях да срещна "Нова сол"
съвсем по техен протокол!
Да видя кога мъдреците
я срещат - точно по звездите...

И тук. при протока"Хормоз",
да шляпам по морето бос...
Да слушам речта непозната.
И да се сърдя на Съдбата!

С тълпата да деля мегдан
и да се чувствам неразбран...
И тъй, самотен и в хотела,
да водя кораба умело...

Не си ми крив Бандер Аббас!
Виновен съм си само аз!
Не пощадих аз старостта си,
роднините си и честта си!
  14.08.2006г.Бандер Аббас.  

    

*Нова сол е Нова година

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??