29.07.2005 г., 21:25 ч.

В делтата на Венера(JoannaVas&Cefules) 

  Поезия
1205 0 4
По въртежа на страстите,
достигането е различно,
там където
пространството се свива
в точка
и просмуква с цялост
в тайнство и идея,
надолу
в подпространственото
съществуващо
по коридорите ратварящи
пътеки
извън това, което съществува,
във пещерата
на чистото познание
извън понятията
и извън правилността -
в разчупените форми на съня
целувам те
целувам,
в делтата изящна на Венера -
побрала обичта
в окото
на вселенската ни същност,
а по ръкавите
на мисълта
се стича кротко благостта...
Прости ми дързоста,
че с дух, душа и тяло
те обичам....

© Стефан Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??