10.07.2009 г., 19:58 ч.

В друг живот 

  Поезия » Любовна
1015 0 27

                                                                                                         На една стара любов

Чисти капки в очите блещукат,

а ръцете – вълшебници две –

ме опипваха мислено, сякаш

съм невинно и крехко дете.

А косите са пълни с умора

и по устните стича се тя,

във ъглите им търси опора,

и дълбае, дълбае едва…

Неизказани, думите пърхат

по трапчинките в твойто лице.

Те опитват с любов да ме върнат

в нежни спомени, свързани с теб.

А в гърдите ми – тихо е някак,

и от бурите дивни преди,

няма даже и малък остатък,

само леко сърцето боли.

...

Не опитвай назад да ме върнеш.

Не и днес, а за после… не знам.

В друг живот може пак да прегръщаш

с оня жарък, момчешкия плам.

 

© Криси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??