30.11.2012 г., 13:49 ч.

В душата ми сега е тишина 

  Поезия » Друга
573 0 9

В душата ми сега е тишина...

След толкова изпитана тревога

съм седнала на тихо, у дома,

с усещане за милостта на Бога...

 

Препъвах се от бързане в това

да бъда преди другите, да мога,

да знам,

да виждам горе, до върха!

У мен кипяха хиляди посоки...

 

Раздавах се и исках да държа

това, което мислех, че ми трябва

и нямаше значение мига -

той беше част от нещо необятно...

 

Завиждах и осъждах без проблем,

че може би това е път към ада...

Щом някой беше с нещо против мен,

за него нямах никаква пощада...

 

Живеех по модела на света –

да бъда горда, силна и голяма!

 

Но Господ ме извади от смъртта...

 

И Го поканих вечно да остане...

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??