1.11.2011 г., 19:39 ч.

В изпитание 

  Поезия » Друга
382 0 0

 

Зъл скъперник към мен е животът.

И какви горчила ми поднася!

Как тежи ми понявга хомотът!

Колко скъпи неща ми отнася!...

 

Имам нежна душа - трепетлика,

да откликва на повеи леки.

Но не полъхи идват, с прилика,

а тайфуни посрещам метежни!...

 

Закалявам сърцето си в бури -

ту е тръпно, ту сякаш от камък.

И се радва на светли лазури,

и скърби - обгорено от пламък!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??