1.03.2024 г., 22:39 ч.

В космическия танц на светлината 

  Поезия
220 8 21

Ранени чувства в нас сме приютили –

дузина натрошени стъкълца.

Превръща хаоса от тях в картини

един-единствен лъч от светлина.

 

Светът се преподрежда във око,

жадуващо за цвят в тунела мрачен.

А неспокойният ни ум – калейдоскоп,

в бъдеще химерно се вторачва,

 

в ритмичните проблясъци. А в тях

редуват се житейските обрати…                                

Откриваме, че в непрогледен мрак

като в утроба се зачева светлината.

 

Във фрагментираното, в бързащото време,

все се повтарят цветове и звуци.  

Градим илюзии, надежди и стремежи

или пък рухват обещанията счупени.

 

Но нека да не спираме и да въртим

житейския калейдоскоп на чудесата,

открили, че парченца сме и ние

в космическия танц на светлината!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??