19.09.2014 г., 23:25 ч.

В кръчмата... 

  Поезия » Гражданска
282 1 1

В кръчмата...

 

... Е?... И!... Наистина ли продължава

животът ни?... То кой ли помни!...

Съсипаха една държава,

а нямало било виновни!...

 

Отново същите „юнаци”,

които грабиха ни с шепи,

сега със нови са мераци,

защото правим се на слепи-

 

за тъмните им далавери,

когато в изборното време

нахално искат пак доверие

и даваме го без проблеми...

 

... А вечер псуваме във кръчмата

(по стара българска традиция)

една ракия си поръчваме

и само там сме в опозиция...

 

Коста Качев,

19.09.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??