19.06.2014 г., 17:46 ч.

В късче небе 

  Поезия » Любовна
458 0 2

 В КЪСЧЕ НЕБЕ

 

Исках да слушам как гали гласът ти:

звън на камбана и стих на щурче.

Свещ ще запаля за нашите смърти,

кръст - за живота ни, който тече.

 

Исках да топля очи от очите:

утринно слънце и ласка на плам.

Нощем ще будя за тебе звездите,

денем ще зидам за двама ни храм.

 

Исках да вдъхвам лъха на косите:

мирис на билки и пролетен цвят.

Нося те в късче небе -  под гърдите.

Теб най-харесвам от целия свят!

 

Исках без дъх да целувам устата:

сочна малина и мед от цветя.

Огнена жажда гори ми душата,

чакам дъждец за жарта на плътта.

 

Исках да взема в ръката си твойта:

глина за стомна, средичка на хляб.

Бие в сърцето кръвта на живота - 

страшно самотен без теб съм и слаб!

 

Даже сега пак не спирам да искам - 

толкоз далечни - земя от небе.

Моята мъка остава си чиста

с живата радост, че влюбен съм в теб!

 

Върбан Колев 2011 Карлово

© Върбан Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поласкан съм!
  • Много много красиво и силно!!Изпълнено с нежност, обич, любов, чистота и красота!!Страшно хубави метафори!!Много топло чувство излъчва!!БРАВО!!Поздравления!!
Предложения
: ??:??