В двор манастирски покой аз намерих,
далеч от лъжовния мир на света,
заслушах се само в горите му вечни
и в сладките песнички на пролетта.
И тихичко чух мелодични камбани,
монаха почуква клепало навред
и хора в храма запя с радостта ни,
пак райското кътче шуми от дъждец.
В храма на тази обител щом влязох
почувствах блаженство с истински мир
до малко прозорче на трона попаднах
и оазис намерих в тоз манастир.
Сияния погледнах през облаци сиви,
пролука разтварят с небесни лъчи.
Проникват и в малката черквичка топлолюбиви.
Иисус си представих кат слънце блести.
Представих си ангели бели и снежни,
подобни на облачна белота,
отгоре над облачния слой осветени,
душата ми литна към таз красота.
Дъждът е пречупил лъчите на Бога,
да слизат от дверите на вечността,
изля благодат над планинската природа
таз милост Господна във вид на роса.
06. 04. 2021 г.
Кирил Апостолов Иванов
© Plamen Lozanov Всички права запазени