17.03.2012 г., 14:22 ч.

В минало време 

  Поезия » Любовна
593 0 4

 

От очите на слепи надежди

няма как да си сипя вода.

Колко още забравени грешки

ще потърсят днес свойта цена?...

 

А въпросите в минало време,

като тежки хомоти висят…

Все успяват съня ми да вземат,

щом до лудост в нощта ми валят.

 

И разрошват спокойния делник,

като трънчета с остри бодли.

Знам, приличам на дрипав неверник,

който в чужди кахъри гори…

 

Сякаш Дяволът вади наяве

тежки думи от минали дни.

Като камък в гърдите застава,

от вина, до зори да боли.

 

Вън просветва. Зората се ражда

и ме кани напред да вървя.

Още нося в сърцето си жажда,

значи още гори любовта…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления, Дани!
  • Прочетох с удоволствие!
  • Наистина - много хубаво...и на един дъх, и с финал - напред...
  • "Сякаш Дяволът вади наяве
    тежки думи от минали дни.
    Като камък в гърдите застава,
    от вина, до зори да боли."
    Не мога да повярвам...поразително въздействие за мен!Дани....!

Предложения
: ??:??