19.05.2014 г., 13:07 ч.

В моята лодка 

  Поезия » Философска
666 0 9

Ако в моята лодка си, Боже,

Ти ще стихнеш рева на вълните.

И гласът на света разтревожен

ще заглъхне в прибоя на дните.

 

И дори в разразената буря,

ураганно сломила сърцето,

вместо мен ще поемеш Ти руля

и ще смъмриш гнева на морето.

 

И попътно ще вдигнеш платната

на живота ми с нова надежда.

Аз ще тръгна към Теб по водата,

устремена към светло проглеждане.

 

Ето, слънцето пръска лъчите си,

осветляващи всичко до дъно.

Боже, колко са топли очите ти.

Не в морето, а в тях ще потъна.

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??