2.09.2021 г., 19:55 ч.

В мрежите на самотата 

  Поезия » Философска, Гражданска
874 7 10

Не пий на екс със свойта самота,
в цигарен дим сълзите не прикривай.
Че надпивала е в дълги нощи радостта...
в прегръдките ѝ хищни не заспивай.

Самотата, тя обича сладко да мълчи,
самотниците дълго в бара наблюдава.
С измамен поглед зорко ги държи,
в мрежите си... ловко ги пленава.

Не пий на екс със тази самота,
не я кани на празната си маса.
Със нея скачаш право в пропастта,
след дъното на всяка пресушена чаша.

Не пий на екс, наздравица не вдигай,
че самотата, тя ще те надвие...
Душата си пред нея не събличай,
защото ще ти вземе всичко и ще те убие.

Живей на екс, наздраве за това,
че всеки миг на някого си нужен.
От самотата не остава и следа,
когато си докрай... в живота влюбен.

01.09.2021г.
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??