22.02.2024 г., 10:09 ч.

В нас самите крие се Всемирът 

  Поезия » Любовна
165 4 6

Отвори ми! Нося думи две,
другите – къде не съм пиляла?
Виж луната, как от сън кове,
края на безкрайните начала.

Отвори ми! Нося три мъгли,
ясната ми нощ е подарена,
другиму. А тази нощ вали,
кротка нежност. Чуй – стрехите стенат.

Отвори ми! Нося сто души,
обич имам – колкото побират.
Стих ти нося. Знай, светът греши!
В нас самите крие се Всемирът...
   
 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??