24.11.2021 г., 12:55 ч.

В неделя 

  Поезия » Друга
429 1 2

Мога, мога да съм камък,

но мога и сърце да бъда, 

и от свещица пламък,

на тиха скръб пробуда.

 

Ако съм камък нека бъда 

в основите на храма.

Сълза в неделя да ме буди, 

да тръпна от камбанен звън.

 

Сърце ли съм - добро да бъда,

а свещ ли съм - да не изгасвам.

В неделя всички да събудя, 

в неделя най - пораствам.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??