12.02.2008 г., 12:32 ч.

В очакване да се завърнеш 

  Поезия
1201 0 6

Във късна нощ те чакам  да се завърнеш,

да дойдеш и да кажеш "Мила, отвори"...

Синът ти малък спи във своето легло.

Във стаята часовник  монотонно  пее

тик-так, тик-так - часове, минути лее.

А аз в леглото сгушена седя

и чакам, но не мога да заспя...

Чух нещо хлопна.

Ах, дали си ти!

Сърцето ми започна да тупти.

Изтичах леко и затаих дъх.

Уви, почувствах нощния спокоен лъх...

Така ми се е сторило, изглежда...

И връщам се, изпълнена с надежда,

че всеки миг ще дойдеш ти, ще кажеш:

"Мила, отвори"

1974г.

 

© Снежана Кръстанова-Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??