20.11.2020 г., 10:37 ч.

В очите ми расте елха 

  Поезия » Друга
301 1 5

Как само заслепяват листопадите!
Усмихва се дървото вътрешно 
с всичките си кръгове – свидетели
на бавното загниване на цветовете.
Кората му единствено набръчкана
в очакване да бъде пак погалена
от нечии замечтани пръсти,
въздиша скришом сиво мъхесто
и крие белезите със смола.
Зелената надежда на иглите му
на Коледа ухае и ме търси.
В очите ми расте елха.


 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??