25.07.2008 г., 23:00 ч.

В очите на дете 

  Поезия » Любовна
593 0 3

 

Слънцето от изтока изгрява,
развързаха ми и очите,
от тази нощна пелена,
която тъй прикриваше душите.

 

Готов да тръгна към брега
на ежедневните проблеми,
протягам бавно аз ръце,
в длани аз картината заключвам.

 

Очи присвити, поглед уморен,
сънят си тръгна и отново утро
припомня ми какво ме чака днес,
сред улиците пак ще се изгубя.

 

А в огледалото очите на дете,
отново гледат толкова различни,
и питат се къде е пролетта,
която обеща да ги прегърне.

 

Обичаха те, мигаха щастливо
до вчера, сякаш имаха душа,
а днес студено безразлични гледат
към цветна снимка на една жена.

© Иван Русланов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти си талант!Прегръдки!
  • Много ми харесва. Изключителен си! Топли поздрави!
  • "А в огледалото очите на дете,
    отново гледат толкова различни,
    и питат се къде е пролетта,
    която обеща да ги прегърне."

    Аплодисменти!Замислящ и болезнен стих!

Предложения
: ??:??