17.10.2008 г., 2:05 ч.

В онази нощ, когато 

  Поезия » Любовна
780 0 11

            Колко си хубава!

                  Господи,

                          колко си хубава!

                                Христо Фотев

 

 

В ОНАЗИ НОЩ, КОГАТО

нозете ми,

по стълбите задъхани,

превърна бавно

 в пътища на пръстите...

Когато

дрехите се разлетяха

и те пребродиха

неистово ръцете ми...

Когато златен

от косите ми,

потъна в храма

на бездънния ми поглед...

Когато бавно

те изпивах с устни,

преди да те изпепеля

с “Обичам те!”,

ти ме превърна

в пясъчен часовник...

В онази нощ, когато

с дива ревност

онемя пред голото ми тяло

огледалото...

Господи,

       повярвах,

              че съм хубава.

 

 

 

 

© Геновева Цандева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??