28.08.2019 г., 18:39 ч.

В памет 

  Поезия » Друга
177 0 0

Душата от болното, старо тяло се отделя,
получила вече свойта свобода.
Тялото ти в гроба положиха днес, лельо,
сестрицо свидна на моят скъп баща.
А татко ми отдавна на този свят го няма.
Душата му отдавна вече е при Бог.
При него ти отиваш, лельо,

и аа те моля - носи му ти от мене вест!
Кажи му, че трудно се живее по земята наша, че народът е подложен на изтънчен гнет, 
че усилено се боря за насъщния, за хляба,
но се стремя да остана истински човек...

Кажи му, че и съкровище намерих,

тук на земята, тук под звездното небе-

едно момче със душа голяма,

момчето, което обичам с душа и със сърце...
Душата от  тялото отделя се,
отлита вече надалеч...

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??