25.11.2005 г., 23:26 ч.

В памет на моя враг 

  Поезия
1295 0 3

Защо прокле живота мой?
Защо отне ми всичко ти?
Защо чернеят в мен безброй
неволи, мъки и боли...?

Ти искаш просто да убиеш
във мене чувството човешко
под жалката си маска криеш
лице студено и мъртвешко.

Дъхът в гърдите ми замря
замръзнах аз от думи гнусни
кръвта ми топла се разля,
за да накваси твойте устни.

Напира в мене силна жажда
за мъст, за дълг към мойта злоба
отправям аз покана хладна
да дойдеш с мене ти във гроба.

Ти искаш в мене всичко живо
сломено, тъжно да застене,
не знаеш само, че убиваш
ти свойта радост, вместо мене.

 

© Мирослав Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??