30.05.2020 г., 16:53 ч.

В парка 

  Поезия » За деца
624 0 0

                                        Врабчо за прехрана

                                        подскача в тревата,

                                        след него ходи врана

                                        клатушкайки главата.

             

                                        Сгода да чака,

                                        в дивата круша,

                                        скрила се е сврака - 

                                        голяма хитруша.

                        

                                        Малко момченце,

                                        със закуска в ръчица,

                                        гони кутренце

                                        с рошава главица.

                 

                                        Затичано момченцето,

                                        с протегната ръчица,

                                        не хвана кутренцето,

                                        спъна се в тревица.

             

                                        Търкулна се момченцето,

                                        закуската и тя,

                                        заскимтя кутренцето

                                        от сполетялата ги беля.

                      

                                        Врабчо се спусна,

                                        враната и тя,

                                        свраката не пропусна,

                                        със закуската отлетя.

             

                                        Уплашено момченцето

                                        отрони сълзица,

                                        залая кутренцето

                                        след лошата птица.

                                        

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??