18.09.2022 г., 8:23 ч.

В пещерата 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
218 0 0

На остров някъде,
в началото накрай света,
чувства първо появяват се,
преди да станат хора със сърца,

 

От пещерата в центъра,
излизат винаги, една по една,
мъдростта, красотата,
злобата и завистта.

 

Само любовта остава,
затворена незнайно докога,
с надеждата да я повикат,
и сестрите й да я потърсят някога.

 

Ала чакаща, бавно там ще си умре,
самотна, над необятното небе,
с всички мисли в своите ръце,
забравена, покрай земните ни грехове,

 

Докато един за друг,
островите ще са чудновати,
и без нея ще останат,
перфектни вечно непознати.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??